PAS 1
Pelar i tallar la ceba en juliana. Ofegar la ceba fins que estigui tova.
PAS 2
Afegir una mica d’oli i daurar.
PAS 3
Salpebrar i reservar.
PAS 4
Pelar i tallar la patata en daus i coure a partir d’aigua freda, aprox. 20 minuts. Colar, reservant l’aigua de la cocció.
PAS 5
Triturar les patates amb l’aigua, afegint la nata poc a poc. Fer el mateix amb l’oli fins obtenir una emulsió suau. Salar i colar.
PAS 6
Carregar el sifó i mantenir-lo a un bany maria a 70ºC.
PAS 7
Emulsionar els rovells, l’aigua i la sal en un bol al bany maria sense passar dels 60ºC fins que resulti una escuma estable.
PAS 8
Posar a la base de la copa una mica de compota de ceba tèbia, cobrir amb el sabayó i després amb l’escuma de patata. Afegir un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Servir.