PAS 1
Tallar les escalunyes a daus petits i reservar.
PAS 2
Picar els alls i tallar la remolatxa en daus petits.
PAS 3
En una paella amb una mica d’oli d’oliva, afegir les escalunyes. Coure a foc lent durant 5 minuts aproximadament.
PAS 4
Afegir l’all i sofregir durant uns 3 minuts. Afegir la remolatxa.
PAS 5
Passats 3 minuts, aixafar la remolatxa amb l’ajuda d’una forquilla, fins obtenir una pasta.
PAS 6
Un cop fet el sofregit, afegir l’arròs en sec i remoure.
PAS 7
Passats 3 minuts, afegir el vi blanc i reduir.
PAS 8
Anar afegint el brou de verdura calent poc a poc. Remoure sovint per a què l’arròs tregui el midó.
PAS 9
Allargar la cocció de l’arròs durant 15 minuts. En els últims 3 minuts, afegir els formatges i barrejar bé. Deixar reposar un parell de minuts.
PAS 10
Amb l’ajuda d’un cèrcol metàl•lic, servir el risotto i disposar uns canonges a sobre, una cullerada de pesto i una mica de remolatxa.
PAS 11
Pel cruixent de parmesà, ratllar una mica de formatge parmesà i enfornar durant 10 minuts a 180ºC. Deixar refredar i disposar sobre el risotto.