PAS 1
Pelar i tallar la ceba en brunoise. Sofregir en oli d’oliva fins que adquireixi un color daurat.
PAS 2
Escaldar el tomàquet 40’’ i tallar sense llavors. Incorporar-lo amb la ceba deixant-lo ofegar fins que hagi evaporat tota l’aigua.
PAS 3
Tallar el pebrot rostit en tires llargues.
PAS 4
Pelar i tallar els alls en làmines, posar-los en un recipient juntament amb el bitxo amb una mica d’oli a foc lent fins que aquests quedin daurats. Reservar.
PAS 5
Per coure el bacallà, escalfar aigua amb llorer, portar a ebullició i, quan bulli, retirar del foc. Incorporar el bacallà i submergir durant 3 minuts. Escórrer i deixar refredar. Reservar el bacallà i l’aigua.
PAS 6
En una paella, abocar l’oli de daurar els alls, el bacallà i la gelatina que hagi tret.
PAS 7
Remoure per a què l’oli s’emulsioni amb la gelatina. Esmicolar el bacallà. Incorporar el sofregit i ofegar el conjunt uns minuts per a què s’ajuntin els sabors. Rectificar de sal, pebre i servir.